Categories: FundacióPublished On: 6 de maig de 2024

Durant l’any 2023 hem estat testimonis d’importants progressos a la nostra entitat. Hem encarat reptes significatius i hem celebrat èxits destacats que han contribuït a reforçar la nostra missió.

Les persones de Lleida

Una de les àrees en què hem posat especial èmfasi ha estat la millora de l’atenció i l’acompanyament a les persones a qui donem suport a Lleida i altres regions. Mitjançant la formació i la incorporació de nous equips especialitzats, hem aconseguit fer una bona integració de les persones que estaven en la Fundació Terres de Lleida, fundació lleidetana que Som – Fundació va absorbir en un procediment de fusió per absorció l’any 2022. Aquest procediment va fer que tripliquéssim el nombre d’assistències a les Terres de Ponent, per la qual cosa vam haver de redefinir el nostre servei.

Proximitat i innovació

Aquest és un altre dels grans canvis que ha experimentat la nostra entitat. El nostre model de suport s’ha redefinit i millorat, tot incorporant elements de proximitat, innovació i eficiència. Fruit d’aquests ajustos, els nostres equips són capaços de donar un servei més pròxim i recollir dades que ens permetran monitoritzar les necessitats de les persones i ajustar els suports en funció de la seva evolució.
Les modificacions en les legislacions catalana i espanyola en matèria de suport a la capacitat jurífica han servit de catalitzador per a la revisió i millora dels nostres serveis, tot i que nosaltres ja treballàvem seguint els principis de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. Això ens ha permès adaptar-nos amb agilitat al nou marc legal, el capgira el model de suport, basat abans en un paradigma assistencialista a un altre que posa l’atenció en les capacitats de la persona i potenciar-les.

  • Personas concentradas escribiendo
  • mujeres sonriendo
  • personas enseñan camiseta
  • tenista mujer
  • personas con discapacidad reunidas
  • pinturas y mujer
  • personas pintando
  • mujer con discapacidad
  • voluntaris loteries catalunya
  • Actius de l'acord

Programes i projectes

Durant el 2023, hem impulsat diversos projectes que han millorat significativament el nostre servei a les persones a qui donem suport. Amb el suport dels fons Next Generation, en consorci amb la Fundació Germà Tomàs Canet, hem posat en marxa una aplicació innovadora que permet a les persones a qui donem suport participar plenament dels serveis que oferim. A més, en el marc del projecte de foment de la Vida Independent Vull viure a casa, hem donat suport per a la desinstitucionalització de 10 joves amb discapacitat intel·lectual, oferint-los l’oportunitat de viure de manera autònoma i integrada a la comunitat. A més, gràcies al programa Acompanya’m, hem acompanyat a les persones a totes les visites mèdiques durant el 2023, independentment de les seves possibilitats econòmiques, i hem realitzat més de 9.000 acompanyaments en total. Aquests projectes són testimonis del nostre compromís continu amb la millora i l’expansió dels nostres serveis per a les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Adeu, Covid!

A més, en el 2023 vam sortir definitivament de l’època COVID. I ho vam fer recuperant esdeveniments tradicionals i significatius, tant per a nosaltres com per a les persones a qui acompanyem. Parlem dels dinars de Nadal i de Reis i de la trobada a la Feria de Abril. A més, a finals d’any vam fer dues proves pilot per celebrar trobades d’oci participatives.

En resum, la nostra memòria d’activitats del 2023 reflecteix el compromís de Som – Fundació amb la qualitat de vida per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Continuarem treballant amb determinació per assegurar un futur més inclusiu per a tothom. Agraïm profundament el suport i la confiança constants en aquest camí cap a una societat més justa i equitativa.

Compartir