Categories: Oci inclusiuPublished On: 17 de novembre de 2023

Som – Fundació celebra aquests dies les Trobades inclusives, on l’art i la discapacitat es donen la mà per crear connexions meravelloses. Amb aquestes trobades volem fomentar l’oci inclusiu entre les persones a qui donem suport amb activitats divertides i educatives, que culminen amb un petit refrigeri saludable.

Aquesta activitat és encara una prova pilot. Es va celebrar ahir al Casal de Barri Congrés – Indians, i hi van assistir un grup de 25 persones a qui acompanyem. La dinàmica es va centrar en la connexió amb un mateix a través de l’aromateràpia abans de perdre a noció del temps entre pinzellades d’aquarel·la, en una activitat dirigida per l’associació d’art teràpia Artenea. Això va permetre a les persones a qui donem suport expressar la seva creativitat d’una manera plena i lliure.

Explorem els nostres talents

Així, els obres resultants són testimonis d’una creativitat vibrant, plenes de formes i colors que reflecteixen la riquesa interior de cada participant. Les activitats d’estimulació cognitiva i motora per a les persones a qui donem suport són una oportunitat per aprofundir la connexió i l’exploració dels talents i habilitats de cadascú.

Jornada solidària

Aquesta jornada va estar dinamitzada per Dj Adrinano, de l’Associació Djs pel Canvi i va concloure amb un berenar preparat amb cura i dedicació per la cooperativa Diomcoop, dedicada a millorar la inclusió social i laboral de persones immigrants en situació de vulnerabilitat que abans es dedicaven a la venda ambulant no autoritzada. Ens van oferir delícies com empanades, entrepans amb opcions vegetarianes i un te d’hibiscus refrescant: un complement perfecte per una jornada plena d’exploració i descobriment.

Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a la confiança del Voluntariat de Caixabank, ja que es tracta d’un dels projectes reconeguts per la iniciativa solidària “El proyecto de todos”. Gràcies a ells i a elles, hem pogut engegar aquest camí de creixement i connexió, amb l’esperança que pugui tenir continuïtat al 2024.

Compartir