Categories: FundacióPublished On: 2 de novembre de 2022

A partir d’avui, Som – Fundació dona la benvinguda a 109 persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o deteriorament cognitiu a qui la Fundació Terres de Lleida donava suport i l’entitat lleidatana passa avui, definitivament, a formar part de la nostra organització. D’aquesta manera culmina el procés de fusió per absorció iniciat el passat mes de maig, després de l’haver estat aprovat la setmana passada per la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat.

Aquestes 109 persones a qui donarem suport se sumen a les 43 persones a qui ja atenem en aquesta província, on hi som presents des de fa 30 anys.  Així, la nostra organització consolida la seva presència al terriori, passant a donar suport a un total de 152 persones residents a les comarques de Lleida.

En total Som – Fundació donarà servei a un total de 803 persones amb una provisió de suports a tota Catalunya. També acollirà les 41 famílies de persones del territori que volen que l’entitat els doni suport en el futur, que passaran a formar part del programa Som Futur de Som – Fundació, el qual comptarà amb un total de 485 famílies, tenint en compte aquestes incorporacions. Els voluntaris i voluntàries que hi col·laboraven habitualment també s’integraran a la nostra borsa de voluntariat, que avui compta amb unes 70 persones voluntàries que acompanyen en el temps d’oci a les persones a qui donem suport.

Els 8 treballadors i treballadores que desenvolupen la seva tasca a Lleida esdevenen avui companys i companyes, passant a formar part de la nostra entitat a través d’un procediment de subrogació. Aquests professionals continuaran fent la feina com fins ara a les oficines de Tàrrega, que també es mantenen. Per tant, les persones usuàries i les famílies no percebran cap canvi en el servei, quelcom especialment important per a nosaltres.

Objectiu: millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

La Fundació Tutelar Terres de Lleida va ser creada l’any 2002 per 6 entitats promotores: l’Associació Alba, Talma, l’Associació Amisol, L’Olivera Fundació, la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i el Taller Claror. Ho van fer amb la voluntat d’impulsar una entitat tutelar per donar servei a persones i famílies usuàries d’aquestes organitzacions. Amb aquesta unió, el principal objectiu és seguir donant un servei de qualitat i de proximitat a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de Lleida perquè puguin construir un projecte de vida basat en la seva voluntat, desitjos i preferències.

Compartir