Categories: Accessibilitat cognitivaPublished On: 13 de juliol de 2021

És més atractiu, ofereix més contingut i, sobretot, és més accessible. El butlletí informatiu Coses Nostres ha experimentat una important metamorfosi i s’ha convertit en una revista bimensual en lectura fàcil, que s’envia en format físic a les persones que donem suport i a les famílies del programa de Planificació de Futur. També es pot consultar per internet a la plataforma Issuu i a la nostra pàgina web. En aquesta edició, parlem de diversitat sexual i discapacitat.
Coses Nostres en plataforma issuu
Com ja sabeu, l’any 2009 vam començar a editar el Coses Nostres. En aquell moment, va ser concebut com un butlletí informatiu amb les principals novetats que es duien a terme a Som — Fundació. Aquesta publicació anava dirigida, principalment, a les persones usuàries i a les famílies del programa de Planificació de Futur. Amb el temps, el Coses Nostres va anar mutant: vam canviar la tipografia, els colors i el disseny. A més, cada vegada teníem més coses que explicar i volíem assegurar-nos que aquesta informació fos accessible a tothom.
Accessibilitat cognitiva
L’any 2020 vam engegar el programa d’Accessibilitat Cognitiva, una iniciativa concebuda per facilitar l’accés a la informació, al coneixement i a la cultura a les persones a qui donem suport. Es tracta d’un grup de treball format per professionals de Som — Fundació i persones usuàries que es reuneix periòdicament amb l’objectiu d’adaptar a lectura fàcil tota la documentació que generem, en format físic o digital, i adoptar formes de comunicació que superin les barreres comprensives de les persones amb discapacitat intel·lectual.

A conseqüència d’això, aquest 2021, el Coses Nostres ha experimentat una transformació radical i definitiva: s’ha convertit en un magazín bimensual de 12 pàgines editat en lectura fàcil.
En aquesta edició a la portada hi ha la història d’en Toni, amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTB. Toni és una persona a qui donem suport que, als 19 anys, es va adonar que li agradaven els homes, i explica els suports que va tenir de Som — Fundació i de les persones que li fan costat per expressar i viure la seva sexualitat amb llibertat.
Esperem que us agradi!

Compartir