Categories: Fundació, Som CompanysPublished On: 22 de maig de 2020

En la trobada virtual que el grup de Som Companys va dur a terme el 6 de maig, va proposar realitzar trucades telefòniques a altres persones amb discapacitat intel·lectual, ateses per la fundació, per acompanyar-los en aquestes setmanes de confinament. A partir d’aleshores, els equips de suport de Som – Fundació van plantejar l’activitat a les persones usuàries que tenien més necessitat de rebre aquest tipus d’atenció, amb la finalitat d’ampliar la seva xarxa social i combatre el possible aïllament que poguessin estar vivint.

suport-companys-amb-discapacitatLa Rafi V. ha estat una de les primeres que va començar a trucar a la persona que li van assignar, la Mercedes C. Van iniciar els seus contactes a través de WhatsApp i, posteriorment, van realitzar alguna trucada telefònica. A mesura que s’anaven coneixent van descobrir que tenien moltes aficions en comú i van augmentar la freqüència dels seus contactes per poder parlar dels assumptes que tant les unien.

Som-companys-trucadesEn les primeres trucades que la Carme P. va fer a la Montserrat G. van trobar un tema que les interessa molt: tot el que està relacionat amb els drets de les persones amb discapacitat. Ambdues estan molt implicades en aquest àmbit i la Montserrat, fins i tot, col·labora amb la Fundació Cermi Mujeres, ajudant a nenes i dones que han patit violència de gènere. Comparteixen molts continguts per WhatsApp i també es telefonen els divendres per parlar dels temes que tenen en comú.

La Marta F. i la Luisa L. són unes persones molt actives. Ambdues formen part del programa #JoTbPuc fer voluntariat, comparteixen pis amb altres companys i els agrada fer esport. En aquests moments, es truquen gairebé cada dia. A la Marta li encanta explicar-li els passejos que ha començat a fer en la fase 1 de desconfinament i la Luisa aprofita per comentar-li les activitats diàries que duu a terme.

Som-companys-apoderamentLa Gemma C. va rebre la proposta de participar en aquesta activitat a través del seu referent social. I, malgrat que no forma part del grup de Som Companys, estava interessada a poder ajudar a altres companys. La Montse Gozalvez, coordinadora del projecte Trucades d’Amistat, va fer les presentacions oportunes amb l’Antonio R. a través d’una vídeotrucada i a partir de llavors contacten una vegada per setmana. Tenen tantes coses per explicar-se que, fins i tot, la primera vegada que van parlar van estar xerrant més d’una hora per telèfon.

La valoració inicial d’aquesta iniciativa és molt positiva. Les persones a qui donem suport tenen l’oportunitat de conèixer a altres companys o companyes i compartir uns moments de tertúlia sobre temes que els interessa. És un projecte amb molt de recorregut que fomenta la participació i l’apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem.

Compartir