Categories: Som CompanysPublished On: 18 de maig de 2020

 

En la reunió que el grup de Som Companys va realitzar el 6 de maig, la tecnologia no els va facilitar gaire la seva trobada virtual, via zoom. Però les professionals dinamitzadores d’aquest equip – la Carla Arcos, la Jennifer Jiménez i la Montse Gozálvez- van trobar la solució: fer diferents videotrucades amb tots els membres per comentar-los els temes que tenien previst tractar en la reunió.

Davant la situació tan llarga de confinament que estem vivint, alguns membres del grup de Som Companys van proposar dur a terme diverses activitats per ajudar a altres persones amb discapacitat intel·lectual, a qui la fundació dona suport. Una d’aquestes activitats consistia a trucar per telèfon a altres companys i companyes amb la finalitat de donar-los ànims, parlar sobre temes que tinguessin en comú i/o compartir uns moments de tertúlia.

Des de la fundació, ens va semblar una proposta molt adequada per dur a terme en aquests moments, ja que és una bona alternativa per ampliar les xarxes socials de les persones que atenem i, al mateix temps, combatre el seu aïllament.

La Montse Gozálvez, una de les professionals que dinamitza el grup de Som Companys serà l’encarregada d’informar d’aquesta activitat a la resta dels equips de suport de l’entitat per identificar les persones usuàries que tinguin interès a rebre aquest tipus de trucades. S’agruparan les persones en funció de les seves afinitats per facilitar-ne la relació. Posteriorment, la persona voluntària de Som suport-companys-amb-discapacitatCompanys rebrà les dades del company o de la companya que li han assignat per començar els contactes telefònics.

De moment, ja hi ha quatre persones del grup de Som Companys que es van oferir per fer les trucades. La Rafi V. ha estat la primera que ha començat a contactar amb la persona que li van assignar, la Mercedes C. I, després de compartir tertúlia durant unes quantes videotrucades, han establert una relació d’amistat. Han descobert que tenen moltes aficions en comú i s’ho passen tan bé quan parlen, que ja estan organitzant una trobada presencial per més endavant.

Un resultat que ens anima a promoure aquest tipus d’accions entre les persones que atenem perquè aconsegueixen millorar la seva qualitat de vida, tant de la persona que dona el suport com la que el rep.

Compartir