Categories: FundacióPublished On: 27 de gener de 2021

 

Les iniciatives i col·laboracions solidàries han estat molt presents durant l’any 2020 per combatre l’impacte negatiu que ha tingut la pandèmia en les famílies i persones vulnerables.

En el cas de Som – Fundació, s’ha continuat amb el projecte del Pont Alimentari, impulsat per la Fundació Banc de Recursos, que ha continuat el seu creixement a Barcelona amb la incorporació de dos nous supermercats de la cadena Consum. L’objectiu d’aquest programa és facilitar l’excedent d’aliments frescos que es generen a les seves botigues per reduir el malbaratament alimentari.

Durant l’any 2020 hem comptat amb la col·laboració dels següents supermercats:

  • 1 de BonPreu
  • 4 de Consum
  • 1 de Condis
  • 4 de Veritas

distribuïts a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. Un total de 17 persones amb discapacitat intel·lectual ateses per l’entitat s’han pogut beneficiar setmanalment de l’excedent de producte fresc que generaven aquests supermercats i contribuir així a millorar la seva dieta i a reduir les seves despeses.

D’altra banda, la saturació del Banc d’Aliments i la manca de més supermercats col·laboradors, ens han obligat a buscar altres alternatives per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les persones que atenem. En aquesta línia, hem comptat amb les Xarxes de Suport Mutu, unes iniciatives que sorgeixen del veïnat vinculat al teixit organitzatiu dels barris. En el nostre cas, dues persones usuàries han rebut ajuda de la Coordinadora de Veïns del Casc Antic per a fer front a la situació de crisi que estem vivint pel coronavirus.

Durant el mes de desembre, una persona amb discapacitat intel·lectual a qui donem suport va rebre una donació d’un electrodomèstic procedent del programa Guanyem-hi tots, implementat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, una iniciativa que gestiona els excedents i estocs d’empreses i particulars destinades a les entitats socials.

La col·laboració amb aquestes xarxes solidàries és molt important per a la nostra entitat perquè contribueix a cobrir algunes de les necessitats bàsiques de les persones que atenem i en millora el seu benestar.

Compartir