Categories: Som CompanysPublished On: 18 de gener de 2021

 

Alguns membres del grup de Som Companys es van trobar presencialment el mes de desembre passat per fomentant-xarxa-social-persones-discapacitatpassejar per Montjuïc i gravar un vídeo de felicitació de l’Any Nou que hem publicat en la nostra pàgina de facebook. Van aprofitar la trobada per respondre l’enquesta sobre la valoració de les activitats en què havien participat durant 2020. Les dinamitzadores del grup van contactar telefònicament amb la resta de persones que no van poder assistir-hi per recollir les seves respectives valoracions.

En primer lloc, cal destacar que, a causa de la pandèmia, s’han reduït considerablement les trobades presencials i s’han intensificat les reunions telemàtiques, les quals han estat apreciades per la majoria dels membres. Alguns d’ells, han indicat que els ha ajudat a sentir-se acompanyats.

També hem de dir que algunes persones no han pogut participar a tot el que haurien volgut perquè han tingut problemes tecnològics i són les que més han trobat a faltar als seus companys i a les seves companyes.

Alguns membres del grup reclamen augmentar les reunions telemàtiques amb la finalitat que els seus companys els ajudin a ampliar els seus coneixements sobre les noves tecnologies. D’aquesta manera podrien augmentar el nombre de debats virtuals per tractar els temes que els interessa.

L’enquesta també recull les propostes que els agradaria dur a terme durant l’any 2021. A continuació, destaquem les més demandades:

 • Activitats diverses a l’exterior
  Des de visitar museus, veure una pel·lícula al cinema, conèixer a una persona famosa, anar a la platja o participar en tallers de pintures i manualitats.
 • Temes
  Al grup li interessa un número molt ampli de temàtiques i els agradaria parlar sobre el canvi climàtic, aspectes legals que pugui afectar-los, canvis que ha suposat la pandèmia per a la població o l’empatia.
  També els agradaria fer assemblees per compartir temes que els preocupa, com ara, situacions viscudes en el treball, problemes de convivència, etc.

Finalment, van indicar com se senten en el grup i la seva valoració ha estat molt positiva:

 • Senten que tenen suports
 • Els agrada trobar-se, però prefereixen les trobades presencials
 • Poden confiar en els seus companys i les seves companyes

Aquestes opinions ens ajuden a continuar treballant per ampliar el grup de Som Companys entre les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem. Estem convençuts que aquest espai amplia la seva xarxa social,  fomenta el seu apoderament i contribueix a millorar la seva qualitat de vida.

Compartir