Categories: Fundació, Som FuturPublished On: 16 de març de 2020

El grup de Som Famílies, format per 9 famílies del programa Planificació de Futur, es van trobar per primera vegada el 4 de març a les oficines de la fundació. L’Anna Maria C., mare d’en David C. i dinamitzadora del grup de WhatsApp, que es va crear per facilitar la relació entre elles, ens ha comentat que la trobada va ser tan agradable i profitosa que es va fer molt curta.

Una vegada realitzades les tradicionals presentacions van compartir els temes que més els preocupen quant a l’atenció dels seus familiars, agrupant-los de la següent manera:

  • Actualitat
    Com fer front a la situació actual i a les qüestions sobre la vida quotidiana
  • Futur
    Trobar solucions en els assumptes que més els inquieten sobre l’atenció dels seus familiars quan les famílies ja no hi siguin

Les famílies van valorar que les trobades que tindran a partir d’ara serviran per a ajudar-se entre totes, buscar informació i recursos amb professionals i entitats per resoldre els temes actuals que els inquieta.

Respecte als assumptes relacionats amb el futur dels seus familiars, van decidir elaborar un primer esquema amb les qüestions més rellevants per sol·licitar assessorament als professionals de la fundació:

  • Gestió financera i del patrimoni, dirigida a l’àrea administrativa i comptable
  • Suports al domicili i/o residència, atenció mèdica, treball i activitats d’oci, dirigida a l’àrea social
  • Procés d’assignació de la tutela i gestió de l’herència, dirigida a l’àrea jurídica

Aquesta llista s’anirà completant amb les aportacions de les famílies per poder tractar tot allò que els preocupa sobre el futur dels seus familiars. Al mateix temps, es coordinarà amb les diferents àrees de la fundació per solucionar els dubtes que plantegin en les seves pròximes trobades.

suport-famílies-persones-amb-discapacitatFinalment, les famílies també van crear el nom i el logotip del grup que, a partir d’ara, utilitzarem per a informar de les activitats i propostes que duguin a terme.

Si sou una família del programa de Planificació de Futur i voleu formar part del grup Som Famílies heu d’enviar un mail a pretutela@somfundacio.org amb el vostre nom i número de telèfon mòbil i la Nuria Mañes, responsable del programa, facilitarà les vostres dades a l’Anna C., dinamitzadora del grup.

Compartir