Categories: Oci inclusiuPublished On: 30 d'abril de 2024

La música és un llenguatge universal que transcendeix barreres. I el concert inclusiu organitzat per Plena Inclusión España i celebrat aquest diumenge a Madrid per commemorar el seu 60è aniversari n’és una prova. La música es va convertir en un pont que va connectar artistes amb i sense discapacitat intel·lectual en una celebració de la diversitat i el talent. Entre aquests talents va destacar la participació de Dani Delgado, un músic de Juneda a qui acompanyem en la presa de decisions. Dani ser un dels músics que va participar en el concert commemoratiu tocant la trompeta, instrument que va aprendre a tocar de nen amb el seu avi, que també era músic.

Dani va ser un dels 38 artistes seleccionats entre més d’un centenar de candidats d’arreu d’Espanya per participar en aquest esdeveniment tan especial. La seva destresa amb la trompeta va ser evident quan es va unir a músics de l’Orquestra Carlos III per interpretar la “Dansa Napolitana” de Txaikovski. Davant una audiència de 700 espectadors, inclosos destacats dignataris com la ministra Elma Sáez i el ministre Fernando Grande-Marlaska, Dani va oferir un commovedor solo de trompeta que va ressonar en els cors de tots els presents.

trompetista tocando la trompeta

Fotos cedides per Plena inclusión. Fotògrafa: Baldesca Samper.

Però la participació de Dani en aquest concert no és només un èxit individual, sinó també un símbol del compromís de Plena Inclusió durant 60 anys per promoure la inclusió i la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. En un món on les barreres encara existeixen, esdeveniments com aquest són recordatoris poderosos que el que sembla impossible es pot fer realitat quan es reconeix i valora el talent de totes les persones, independentment de les seves capacitats.

A més de la seva destacada actuació al concert de Plena Inclusió, Dani és una font d’inspiració a la seva comunitat, on toca en diverses agrupacions musicals, incloent-hi la Banda de Trompetes i Tambors de la Verge Maria de la Misericòrdia a Reus, el grup de Xaranga Mai Toquem Bé a Lleida, i la Colla dels Armats de Borges i Juneda.

La música té el poder de reunir-nos i transcendir qualsevol diferència. En aquest concert inclusiu, Dani i els seus col·legues artistes ens han recordat la bellesa de la diversitat i el valor de la inclusió en el món de la música i més enllà.

A Som – Fundació, ens enorgulleix acompanyar a persones com Dani en el seu viatge cap a la realització personal i la participació plena en la societat. Seguim celebrant la inclusió en totes les seves formes!

Compartir