Categories: Sin categoríaPublished On: 15 de setembre de 2021

La història de Rosa i Pilar és la història de com un voluntariat pot transformar-se en una profunda relació d’amistat, pràcticament familiar. Des que es coneixen, han compartit innombrables moments juntes: des de celebracions familiars fins a viatges transatlàntics.

Rosa és una de les voluntàries més veteranes de Som – Fundació. Encara que la seva relació amb el voluntariat es remunta més enrere. “El 1994 vaig participar, amb un grup de acupuntors, en la creació d’Acupuntors Sense Fronteres i aquí vaig conèixer a la primera persona amb la qual vaig fer el meu primer voluntariat. Jo portava ja temps fent-li teràpia d’acupuntura, flors de Bach, etc.

Quan Som – Fundació es va fer càrrec de la seva tutela va començar el meu camí com a voluntària per a altres persones amb discapacitat intel·lectual ateses per l’entitat “, explica.

Però la seva relació amb Pilar no va començar fins fa uns 6 anys. “Me la van presentar i de seguida vam connectar”, recorda Rosa, mentre Pilar la mira i assenteix, amb un somriure. De fet, la seva primera trobada va ser en el sopar de Nadal, amb tota la família de Rosa i la del seu company, Gerard.

Des de llavors, han fet un munt de coses juntes: passejades, esport, dibuixos, dinars i esmorzars i, de vegades, la Pilar queda a dormir a casa de la Rosa. Fins i tot, durant una temporada en què Rosa va viure a Xile, la va convidar perquè anés a visitar-la! I Pilar hi va anar encantada, acompanyada de la Carme, el seva auxiliar social.

Per això, Pilar ja no és la persona que Som — Fundació dona suport a la qual Rosa acompanya a través d’un voluntariat: Pilar ja és part de la seva família, i que inclou un voluntari de quatre potes anomenat Spike. “I quan em veu, sempre ve corrent cap a mi”, diu Pilar, sense deixar de somriure.

Rosa confessa que la seva vida no seria la mateixa sense el voluntariat. “Per a mi és important compartir amb les persones en igualtat de condicions. I aprenc molt, d’ella i amb ella. És molt important en la meva família, i ho sap. A més, és moltíssim més intel·ligent i capaç del que està reconegut i sento molt plaer vivint això que els altres no són capaços de veure”.
“I jo vull que ens segueixi anant així de bé, a Rosa i a mi”, conclou Pilar.

**

El voluntariat és una de les pedres angulars de Som — Fundació. Els nostres voluntaris i voluntàries acompanyen les persones a les que donem suport en el seu temps lliure, establint una relació personal, com la de Rosa i Pilar. Amb aquest acompanyament, els voluntaris i voluntàries contribueixen a potenciar les seves capacitats i augmentar el seu benestar emocional.

Si vols fer un voluntariat amb nosaltres, escriu-nos a voluntariat@somfundacio.org

Compartir