Categories: Suport a la presa de decisionsPublished On: 19 de febrer de 2020

La Montse S. va tenir l’oportunitat de participar en el càsting del programa Auténticos, que pretén acompanyar les persones amb discapacitat a aconseguir un dels seus somnis. El programa consta de sis capítols i s’emet des del 15 de gener en la Sexta, durant la nit dels dimecres a partir de les 22.30 h.
Un dels somnis de la Montse era poder inscriure’s en el curs de teatre de l’Escola d’Arts Escèniques de Manresa. Per poder fer-ho era necessari superar unes proves entre les quals es valorava el nivell d’anglès.
A finals d’agost ens van confirmar que havia estat una de les persones seleccionades per participar en el programa i a partir d’aquest moment es va iniciar una etapa amb moltes emocions i també molta feina, perquè la Montse va haver de preparar-se molt bé per poder superar la prova d’accés que es realitzaria en l’última setmana de novembre.
Durant aquest període, la Montse ha viscut una etapa plena d’emocions que ens explicarà en l’entrevista següent:
Què et va semblar la proposta de participar en el càsting?
Quan m’ho vau proposar em va semblar una bogeria. I també vaig començar a preocupar-me una mica, encara que em vau dir que m’acompanyaríeu els dies de les gravacions.
Pensaves que podries ser un dels protagonistes del programa?
La veritat és que al principi no ho pensava. En la primera entrevista que vam tenir amb la periodista, estava una mica nerviosa però al cap d’una estona em vaig sentir molt còmoda compartint la meva història.
El següent dia que ens vam trobar amb la directora vaig veure que la meva història els interessava però, clar, no sabia si m’agafarien perquè ja ens van dir que hi havia moltes persones que participaven en el càsting. Tenia molts dubtes d’aconseguir-ho.
Autenticos-persones-discapacitatCom vas reaccionar quan et van informar que eres un dels protagonistes?
Em va caure el món a sobre. El primer que vaig pensar va ser: ”On m’he ficat!” Llavors em vaig adonar que em veuria molta gent perquè era un programa d’ àmbit nacional. I també tenia moltes incerteses.
Com va anar el 1r dia de gravació?
Jo no sabia que em gravarien, i va ser tota una sorpresa trobar al Chicote enmig de l’assaig de teatre que estàvem fent. Als meus companys de teatre i a les persones de la fundació els vaig dir de tot, menys guapos.
Però, el moment que vaig ser més conscient del que significava participar en el programa va ser quan en Chicote em va acompanyar a recollir la informació sobre les proves d’accés al curs de teatre. És aquí que sóc conscient d’haver-me ficat en un gran “follón” perquè jo no veia clar de poder superar la prova. Jo sabia que tenia possibilitats de passar la prova d’interpretació, perquè tinc molta seguretat sobre l’escenari, però la prova que més em preocupava era la del nivell d’anglès.
Quin és el moment que més destacaries d’aquesta experiència? Per què?
El moment més important va ser quan em van informar que havia superat les proves d’accés. Jo les volia passar a la primera perquè si no ho feia, després seria més difícil tornar-ho a intentar. A més, quan t’estàs preparant tens alguns moments de bloqueig i et carregues molt mentalment. Per això, volia superar-les al primer intent.
Autenticos-disCapacitatQuin moment ha estat el més dur, si és que n’hi ha hagut algun?
El dia més dur va ser un del principi. Un dia que van venir a gravar-me mentre preparava el monòleg a casa i vaig tenir un moment de bloqueig. En aquell moment, vaig estar a punt de deixar-ho tot perquè em sentia bloquejada i vaig pensar que no seria capaç. Però vam parar un moment la gravació, vaig agafar forces i vaig continuar.
Després, un dia que vaig assajar el monòleg en el teatre em va sortir millor i llavors vaig començar a relaxar-me una mica.
Com valoraries aquesta experiència?
Ha estat una experiència molt positiva. Tot i que hi va haver algun dia de gravació molt dur, perquè van ser moltes hores, ha estat una experiència molt maca, durant els rodatges vam riure molt i he gaudit força amb l’equip del programa que m’han ajudat en tot moment.
I, a partir d’ara, quin és el teu plantejament?
Doncs començar el curs que iniciaré el setembre del 2020. I, clar, després passar-ho amb les millors notes possible. Si ho faig, ho faig per aprofitar el temps i poder arribar al món del teatre professional. Jo vaig a totes!!
 
Si vols veure el programa Auténticos clica aquí

Compartir