EL VOLUNTARIAT INCLUSIU PRESENT A L’ÀGORA CIUTADANA 2018

La Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC) organitza la quarta edició de l’Àgora Ciutadana el proper 12 novembre a les 16.30 h al Centre de Cultura i Memòria del Born. Un dels objectius de la trobada és destacar la col·laboració de la societat civil i del voluntariat amb les entitats de Barcelona.

Fernando Som FundacióL’acte inclourà un debat sobre l’acció col·lectiva com a instrument per defensar els drets socials. Tot seguit es durà a terme una taula “La Barcelona de la gent compromesa” en la qual es presentaran experiències de persones socialment compromeses amb la ciutat. En aquesta taula hi participarà en Fernando Valero, com a voluntari d’Amics de la Gent Gran i representant del programa #JoTbPuc, impulsat per Som – Fundació, que promou el voluntariat inclusiu.

La col·laboració de la ciutadania amb les entitats de la ciutat, i altres formes de compromís ciutadà, contribueixen a atendre més i millor a aquella població vulnerable o en risc d’exclusió social i a garantir els Drets socials a tothom i és per aquests motius que la XCAC organitza l’Àgora Ciutadana 2018 al voltant dels objectius següents:

⇒  Visualitzar la importància de la implicació ciutadana en la garantia dels drets socials.
⇒  Destacar el valor del compromís social per la garantia de drets socials i per l’apoderament de la ciutadania.
⇒  Promoure la col·laboració ciutadana amb les entitats socials de l’Acord.
⇒  Explicar a la ciutadania què fan les entitats socials a la ciutat i prestigiar les diferents formes de compromís cívic, especialment: el voluntariat en organitzacions, els moviments de defensa dels drets socials i les accions de bon veïnatge, xarxes comunitàries i iniciatives de caràcter social.
⇒ Promoure el compromís social de la ciutadania en les seves diferents formes i àmbits de la vida quotidiana (familiar, la comunitat de veïns, el barri, les amistats, la ciutat, etc.).
⇒ Presentar el programa “Actius de l’Acord”, per reconèixer la tasca de les entitats en la promoció i canalització del compromís social ciutadà.

L’Àgora Ciutadana 2018 va dirigida especialment a les entitats de l’Acord Ciutadà, com també a les persones compromeses socialment amb la ciutat: voluntàries d’organitzacions, entitats o associacions, cuidadores, participants d’accions cíviques o de bon veïnatge, i membres de grups de suport mutu, moviments socials o xarxes comunitàries.