PREMI DE VOLUNTARIAT INCLUSIU

El programa #JoTbPuc fer voluntariat de Som – Fundació obté el 3r premi de la 27a edició del Premi Voluntariat atorgat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Un premi que reconeix la tasca que estem duent a terme per promoure la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem a través de la seva participació en la comunitat, oferint-los un important canvi de rol: passen de rebre suports a ser qui en dona.

El programa comporta un valor afegit, no solament per a les persones amb discapacitat a les quals va dirigit, que són usuàries de la fundació, sinó també per a les entitats que les incorporen com a voluntàries, ja que es generen dinàmiques enriquidores dins dels seus propis equips.

D’altra banda, #JoTbPuc és un programa totalment cooperatiu, que involucra a diferents agents socials, des de federacions a entitats i associacions fomentant el treball en xarxa amb la finalitat de promoure la incorporació de persones al voluntariat, més enllà de la seva discapacitat intel·lectual.

És important destacar que totes les persones tenen dret a participar en la vida social a través del voluntariat, tot demostrant la seva generositat i el seu valor humà més enllà de la seva discapacitat. El voluntariat inclusiu és una gran oportunitat per apropar les persones amb discapacitat a la comunitat i, al mateix temps, apoderar-les com a ciutadanes de ple dret.

Des de Som – Fundació continuem dedicant esforços per fer créixer aquest programa i continuem treballant en xarxa per augmentar el nombre d’entitats que incorporen persones amb discapacitat en els seus programes de Voluntariat.