VULL VIURE A CASA

La Montse A. viu sola en un pis de L’Hospitalet de Llobregat i rep el suport de la fundació perquè pugui dur a terme el seu projecte de vida.

La Montse recorda que, al principi, li va costar relacionar-se amb la resta de persones que formem part de l’entitat, tant professionals com persones usuàries. Respecte als professionals destaca que se sentia cohibida, però a mesura que anava coneixent el seu equip de suport, en Rodrigo Porras i la Càndida Neves, anava guanyant confiança i, sobretot, tranquil·litat.

La relació amb altres persones usuàries tampoc no va ser fàcil al començament. No obstant això, la seva assistència a les diverses activitats que organitzava la fundació li va permetre conèixer altres persones amb discapacitat intel·lectual i va tenir l’oportunitat de fer bons amics. Destaca, sobretot, a l’Amparo, la companya amb la qual ha congeniat més durant aquest temps. Li agrada trobar-se amb ella a la Feria d’Abril i al Dinar de Nadal per compartir tertúlia i bons moments.

En l’actualitat, la Montse viu amb la Blanca, la seva gossa, que es va instal·lar a casa seva quan va començar a viure en aquest pis. L’equip de suport de Som – Fundació, va considerar important que comptés amb un animal de companyia per a ajudar-la a distreure’s i a adquirir la responsabilitat de cuidar-lo.

vida-independent-suport-a-la-llarEn Xavi Ros, auxiliar social, la visita setmanalment amb la finalitat de detectar i solucionar les possibles incidències que se li puguin presentar i per anar a comprar junts. A més a més, l’equip de suport de la fundació coordina l’ajuda a domicili,  que se centra bàsicament a acompanyar-la diàriament a passejar amb la Blanca.

La Montse és una persona molt sociable i coneguda al barri on resideix. Cada dia es troba amb un grup d’amigues i aprofiten per passejar, quedar a esmorzar i els dijous, sens falta, toca fer un volt pel mercat ambulant.

Tot i que ara ja estem gairebé en període de vacances, des de l’entitat ja estan plantejant les possibles activitats que caldrà reprendre a la tornada. En Rodrigo Porras, referent social, ja li ha proposat pel nou curs continuar amb l’assistència a l’escola d’adults. La Montse, ens confessa, que l’any passat s’ho passava bé a les classes, excepte quan tocava l’assignatura de Matemàtiques … Però s’ho pensarà durant aquest estiu, perquè aprendre és important.

Moltes gràcies per compartir la teva experiència amb nosaltres!